Υλικά:
• 1 πακέτο ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 450γρ. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
• 3 κουταλιές βούτυρο αγελάδoς, λιωμένο
• 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
Για τη Γέμιση:
• 4 μεγάλα μήλα
• 3 κουταλιές καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
• 2 κουταλιές βούτυρο αγελάδoς, λιωμένο
• 2 κουταλιές κονιάκ
• 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
• ½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
Oδηγίες:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Όπως είναι ολόκληρα τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα βάζουμε μέσα σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, ανοίγουμε τα φύλλα. Παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και το διπλώνουμε στα τέσσερα. Βάζουμε στη στενή πλευρά του φύλλου 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά, βουτυρώνουμε και διπλώνουμε σε ρολάκι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15-20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.