Υλικά:
• 1 πακέτο ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ 500γρ. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ
• Γέμιση 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 2 πράσα
• 2 καρότα
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
• 2 αυγά
• αλάτι, πιπέρι
• 1 ξύλο κανέλας
• ελαιόλαδο για τα φύλλα
Oδηγίες:
Ζεματίζουμε τα πράσα και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα τριμμένα καρότα και τον κιμά μέχρι αυτός να πάρει χρώμα, τοποθετούμε το ξύλο κανέλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα πράσα, τα αβγά (τα οποία έχουμε χτυπήσει για λίγο) και το γιαούρτι. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και με τη βοήθεια του πλάστη τοποθετούμε το φύλλο στο ταψί.
Λαδώνουμε καλά το φύλλο και απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο. Ρίχνουμε πάνω από το δεύτερο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο. Λαδώνουμε καλά το τρίτο φύλλο και τοποθετούμε από πάνω το τέταρτο φύλλο, λίγο πιο σουρωτά να μην είναι τεντωμένο.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο που περισσεύει πολύ τυλίγοντας προσεκτικά τις άκρες προς τα μέσα στο ταψί. Χαράζουμε με μαχαίρι την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα.